Un principiu de succes simplu de urmat

In Smarter Faster Better, exista o poveste interesanta despre jucatorii de poker si strategiile lor. Pokerul este un joc de probabilitati, astfel incat esenta strategiilor lor este cum sa maximizeze sansele de castig.

Intr-un sens, viata este, de asemenea, un „joc” de probabilitati. Exista un element de noroc implicat. A fi in locul potrivit la momentul potrivit. Deci, avand in vedere acest lucru, este un principiu de succes care trebuie urmat.

Faceti lucruri care cresc sansele de succes pe termen lung.

Ce inseamna?

Sa disecam. Exista trei parti care contin lectii importante:

 1. Pe termen lung
 2. Cote
 3. Cresteti

Sa ne uitam la ele unul cate unul.

 1. Pe termen lung

Cadrul potrivit pentru gandirea despre succes este pe termen lung, nu pe termen scurt. De ce? Pentru ca asa puteti obtine legea impulsului de a lucra pentru dvs. E ca un avion care urmeaza sa decoleze. Are nevoie de o pista suficient de lunga pentru a decola. In mod similar, aveti nevoie de suficient timp pentru a obtine ceva semnificativ.

Acest lucru inseamna, de asemenea, ca nu trebuie sa va distrati de oportunitatile pe termen scurt. Ganditi-va pe termen lung. Fiti incapatanati la viziune, in timp ce sunteti in continuare flexibil in detalii.

 1. Cote

Imi place sau nu, exista un element de hazard in joc. Sunt lucruri aflate in afara controlului tau. S-ar fi putut planifica totul, dar exista inca posibilitatea de esec.

Lectia este ca nu trebuie sa va fie teama de esecuri. In schimb, sa le imbratisezi. Vezi esecurile ca oportunitati de invatare.

 1. Cresteti

 

In timp ce partea anterioara se refera la lucrurile pe care nu le puteti controla, aceasta parte se refera la lucrurile pe care le puteti controla. Aici trebuie sa faceti ceea ce este necesar pentru a creste sansa de success.

Iata cateva actiuni pe care le puteti face:

 • Construiti un avantaj al cunoasterii
 • Fii atent
 • Construiti o perna
 • Traieste cu marja
 • Traieste o viata echilibrata
 • Aveti proiecte secundare
 • Repeta.

You may also like...