Un scurtmetraj romanesc la Oscarurile Europei

Dupa ce a participat anul acesta si la Festivalul de Film de la Berlin, regizorul Paul Negoescu se va intoarce in Germania, de data asta ca nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film. Potrivit Cotidianul, Renovare, filmul acestuia, si-a asigurat prezenta la gala din 12 decembrie castigand Premiul EFA, acordat celui mai bun film european, la cel mai important festival de profil din Portugalia, Curtas Vila do Conde.

Scenariul filmului Renovare este scris de Simona Ghita si Paul Negoescu, in rolurile principale jucand Andrei Runcanu, Simona Bondoc, Clara Voda, Mircea Rusu si Diana Cavaliotti. In cele 25 de minute ale sale, scurtmetrajul nu spune, de fapt, “o poveste clara, ci una formata din nenumarate lucruri marunte, precum acelea care alcatuiesc existenta cotidiana”, dupa cum declara regizorul intr-un interviu acordat ziarului Cotidianul.

In afara de prezenta la Berlinala, Renovare a mai trecut si pe la cateva dintre festivalurile romanesti de film, cum ar fi TIFF, NexT sau B-EST.

smart guess: Felicitari tuturor celor implicati in film! Eu n-am apucat sa vad Renovare, dar am auzit lucruri bune despre el si mai stiu si ca Negoescu e unul dintre cei mai buni regizori ai (si mai) noii generatii. Mai jos, puteti vedea o mica mostra din ce poate, in Radu+Ana, scurtmetraj premiat la CineMAiubit 2007. Se pare ca cinematografia este noua gimnastica: unul dintre putinele domenii in care Romania este privita cu ochi buni de catre toata lumea.

 

You may also like...