Vina o poartă horoscopul!

De la început vreau să înţelegeţi că nu cred în zodii. Mi se pare o pierdere de vreme să te preocupe horoscopul şi cred că toate poziţiile şi mişcările astrale sunt luate de bune doar pentru a fi date ca explicaţii ale faptelor sau gesturilor pe care le facem la un moment dat. Comportamentul social, dispoziţia, starea fianciară, starea de sănătate ori profesionalismul, toate par a fi rezultatul unor alinieri perfecte, sau nu, a stelelor şi planetelor din ziua în care ne-am născut.

Am ajuns să folosim ca argumente ale acţiunilor noastre implicaţiile pe care le presupun apartenenţa la o anumită zodie. Aud de foarte multe ori replici de genul:“aşa-s eu, mai nehotărât, mi se trage de la faptul că-s Balanţă” sau “greşesc atât de des pentru că sunt sub semnul Fecioarei” sau “sunt gelos şi nervos pentru că sunt în Săgetător”. Hai să fim serioşi! Dacă într-o zi nu ai chef de muncă, eşti nehotărât, nervos sau faci anumite greşeli, nu înseamnă că zodiile s-au amestecat în treburile tale şi ţi-au tulburat apele.

De multe ori îi caracterizăm pe ceilalţi folosind calităţile sau defectele specifice zodiei din care ei fac parte. De câte ori nu aţi auzit spunându-se despre o anume persoană că “e încăpăţânat şi fiţos pentru că e Berbec” sau “e suspicios şi iute la mânie ca toţi Racii”sau “e dominant şi cere prea mult pentru că e Scorpion”? Nu cred că stările emoţionale, defectele sau calităţile le dobândim de pe urma semnelor astrale ci mai degrabă de pe urma educaţiei pe care o primim în primii ani de viaţă.

Deci, să ne trezim şi să lăsăm naibii aceste idei preconcepute. Să ne concentrăm mai mult asupra a ceea ce avem de făcut, să ne controlăm mai bine comportamentul şi să ne asumăm mai mult din ceea ce realizăm bine sau rău.  Ajungem să dăm vina, pentru greşelile pe care le facem, pe faptul că ne-am născut sub semnul unei zodii nenorocite. Consider asta o lipsă de responsabilitate şi o fugă de răspundere. Şi astea ar trebui cumva pedepsite prin lege!

You may also like...