Am vizitat un han fara hangita

Salut! Ati auzit de Hanu fara hangita? E un fel de benzinarie fara benzina sau magazin fara vanzatoare 🙂 si se gaseste peste tot in lume. L-am gasit, cum altfel, si la Bucuresti! Aveam chef de-o bere asa ca am intrebat si eu in stanga si-n dreapta ce alte locuri ar mai merita calcate. Asa am ajuns la Scarlet Pub si Hanul Berarilor.

Pe strada Smardan, la numarul 37 daca nu ma insel … iar daca ma insel nu departe de aici, s-a deschis proaspat Scarlet Pub. Si cind spun “proaspat” inseamna ca in acea vineri, 13 august, a fost prima zi cind clientii insetati au putut sa-i treaca pragul si pe acolo inca mirosea a var. Faptul ca o prietena comuna s-a ocupat de design-ul interior al locului a fost un motiv suficient pentru a ne opri pentru o bere. Este genul de pub pe care mi-l inchipui deschis abia de la ora 18 si eventual cu public tinta in intervalul 30-40 de ani, cu muzica din ce in ce mai tare pe masura ce se lasa seara, devenind asurzitor si efervescent pe masura ce se aglomereaza, cu citeva mese si in rest cu oameni in picioare vibrind in ritmul muzicii, cu locuri de dans spontan delimitate de gentile unui grup de tipe. Dar asta este ceea ce-mi inchipui …

La ora la care am fost acolo am vazut un loc frumos si aerisit decorat, cu mult lemn atit pe dusumele cit si pe tavan, balconul si scara interioare, silueta lui Scarlet pe un perete, o echipa de chelneri foarte atenti si serviabili. Sper sa nu fie numai efectul zilei 1 de existenta a locului si anul viitor sa avem parte de o servire la fel de placuta. Meniul nu este punctul forte, dar nici nu este genul de loc unde te duci sa maninci. Mai degraba as spune ca au si ei ceva acolo de bagat in gura ca sa nu bei pe burta goala. De altfel bucataria nu era inca deschisa! Ma intreb daca vor rezista concurentei acerbe din zona pentru ca avem nevoie de locuri frumoase, amenajate cu gust, cu o servire profesionista. Se pare ca au si un site care insa la ora la care scriu acest articol nu functioneaza, dar in caz ca va intereseaza.

Legatura dintre Scarlet si urmatoarea destinatie a fost facuta de un test surpriza pe care l-am facut in ambele locuri. Dar cind spun “surpriza” vreau sa intelegeti ca a fost o surpriza chiar si pentru mine. Testul a fost simplu! Va reamintesc ca vorbim de vreo 38 de grade la umbra, deci setea era o senzatie care te insotea pretutindeni. Asa ca odata cu comanda am cerut o carafa de apa si un pahar plin cu cuburi de gheata! La Scarlet chelnerita s-a uitat ea o secunda nedumerita la mine dupa care imi spune oferta: avem apa minerala de nu stiu de care sau apa plata de nu stiu ce fel. Eu, care credeam ca e clar ca cer o carafa de apa de la robinet, zic: Nu, as vrea pur si simplu apa de la robinet! Pleaca ea nu foarte convinsa, vine cu restul comenzii, si imi spune: Patronul mi-a spus ca nu am inteles bine, ca nu se poate sa vreti apa de la robinet! 🙂 ma rog, i-am explicat ca pe caldura asta pierd apa intr-un ritm pe care nu-l pot suplini cu bere si ca vreau sa beau foaaaaarte multa apa de la robinet! OK, cererea mi-a fost satisfacuta!

You may also like...