Viziunea – primul pas al optimizării vieții

Mulți oameni vor să-și optimizeze viața. Vor să crească și să atingă potențialul maxim. Din păcate, mulți oameni nu reușesc să facă acest lucru. Pur și simplu merg în jur și nu realizează nimic în viața lor. Sau chiar mai rău, ei nu știu dacă au obținut ceva sau nu!

Cum poate fi asta? De ce oamenii nu pot ajunge la adevăratul lor potențial?

Well, cred că răspunsul foarte posibil la această întrebare se datorează faptului că le lipsește primul pas al optimizării vieții, și aceasta este viziunea, scopul vieții lor. Fără viziune, nu putem face nimic pentru a ne optimiza viața. De ce? Pentru că:

Viziunea ne arată direcția corectă spre care trebuie să mergem

Dacă sunteți un alergător, mai întâi trebuie să știți unde este linia de sosire. Linia de finisare vă indică direcția corectă de rulare spre. Nu vei câștiga niciodată dacă alergi în direcția greșită. În viață, viziunea este linia de sosire. Pentru a deveni un câștigător în viață, mai întâi trebuie să știm unde este linia de sosire, adică viziunea noastră. Viziunea ne arată direcția corectă spre care să fugim. Fără viziune, este foarte posibil să ne împingem spre vest, în timp ce ar trebui să mergem spre est.

Viziunea ne oferă un standard pentru a măsura progresul nostru

Viziunea este baza pe care ne măsuram eficacitatea. Fără viziune, nu putem ști dacă suntem eficienți sau nu, dacă viața noastră este optimizată sau nu. De ce ? Deoarece cât de departe ne-am optimizat viața noastră este întotdeauna măsurată de cât de apropiați suntem față de scopul nostru, care este, în acest caz, viziune. Cum putem ști cât de departe suntem de la linia de sosire dacă nu știm niciodată unde este linia de sosire? Și cum putem ști că am ajuns la linia de sosire dacă nu știm niciodată unde este?

Din cele două motive de mai sus, cred că este clar că viziunea este primul pas esențial al optimizării vieții. Numai după cunoașterea viziunii putem să ne gândim cum să ne adaptăm viața pentru a ajunge la potențialul nostru maxim. Deci, înainte de orice altceva, aveți o viziune.

You may also like...