YouTube formeaza jurnalisti

Celebrul site de video-sharing a lansat YouTube Reporters’ Center, o pagina dedicata formarii jurnalistilor, relateaza Mediafax. Aceasta va contine ‘cursuri video’ tinute de cativa dintre cei mai apreciati jurnalisti americani.

Astfel, Bob Woodward, cel care a contribuit la demascarea afacerii Watergate, acum ziarist la The Washington Post, se va ocupa de sectiunea de jurnalism de investigatie a Reporters’ Center. Katie Couric, prezentatoarea TV a postului CBS si una dintre cele mai cunoscute jurnaliste de televiziune din SUA, va da sfaturi utilizatorilor in domeniul interviurilor. Co-fondatoarea site-ului The Huffington Post, Ariana Huffington, va prezenta videouri despre jurnalismul cetatenesc. In cadrul aceluiasi proiect al YouTube, despre corespondentele din zonele de razboi va vorbi Nicholas Kristof, editorialist al ziarului The New York Times.

De asemenea, reprezentantii site-ului invita toti jurnalistii care acceseaza Reporters’ Center sa publice propriile clipuri, pentru a-si impartasi experienta si cu ceilalti utilizatori.

smart guess: Mi se pare o idee foarte buna. Evident ca nu tine locul unei veritabile scoli de jurnalism, dar poate fi un inceput pentru cei care vor sa inteleaga mai mult din meseria asta. De fapt, ar fi o idee buna sa existe cat mai multe astfel de canale YouTube, care sa acopere o paleta cat mai larga de domenii. Asa chiar ca o sa ni se para ca ne pricepem la absolut orice.

 

You may also like...