Avantajul de a avea timp pentru a te deconecta

Am citit recent un articol despre Yuval Harari – autorul lui Sapiens – in The New Yorker. Mi-a placut sa citesc Sapiens asa ca am fost curios sa aflu mai multe despre autor.

Dupa cum se dovedeste, exista un obicei al lui pe care il consider interesant. Cred ca acest obicei joaca un rol important in creativitatea si productivitatea sa. Este obiceiul de a avea timp sa te deconectezi. Iata un extras din articol:

De mai bine de un deceniu, Harari a petrecut cateva saptamani in fiecare an intr-o retragere in meditatie silentioasa, de obicei in India. Acasa, isi incepe ziua cu o ora de meditatie …

El are timp sa se deconecteze zilnic impreuna cu unele perioade mai lungi in fiecare an. In plus, in acest timp, a deconectat. De exemplu, el nu a aflat rezultatul alegerilor prezidentiale ale Statelor Unite din 2016 decat dupa cinci saptamani de la vot.

Bine, asta poate fi un pic extrem. Dar lectia de aici este clara:

Este important sa aveti timp pentru a va deconecta.

De ce este important? Pentru ca te poate ajuta sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva diferita. Te poate ajuta sa vezi imaginea mare fara sa te pierzi in detalii. Va poate oferi perspective.

Ar trebui sa alocati timp pentru a va deconecta zilnic. Ar putea fi dimineata sau seara; alege orice ora care functioneaza pentru tine. De asemenea, ar putea lua diferite forme: rugaciune, meditatie, recenzie zilnica sau altceva. Important este sa te distantezi de viata ta de zi cu zi (cu distragerile ei) si sa te reconectezi cu cele mai profunde valori ale tale.

Nu este un lucru usor de facut in lumea hiperconectata in care traim. Dar merita efortul.

You may also like...