Cat de nefericiti sunt angajatii din Romania?

O vizitez si pe draga mea E. Are doua joburi. Unul la Universitate si un altul la un post local de televiziune. Pana la 16 sta la TV si apoi pana la 22 la Universitate. Cand mai traieste? Cand isi mai vede copiii si barbatul? … Cui ii pasa? Patronul postului de televiziune, membru PSD si actualmente deputat in Parlamentul Romaniei (adica se ocupa cu legile din tara asta, intelegeti?), nu le-a platit darile la stat (pensie, somaj, sanatate) de 5 ani!!

Asa ca, daca E. se interneaza in spital trebuie sa plateasca din buzunar! Dupa campania care l-a propulsat in parlament (la care, se intelege, toti oamenii din televiziune au muncit pe branci) “omul de afaceri” ( de ce ghilimele? haidi bre, pai ce face un personaj ca asta se numeste japca, smen, furtisac, inselatorie, manarie, numai afaceri nu) a profitat de criza si a bagat televiziunea in faliment. Si a si vandut-o, ati ghicit, unui off-shore din Noua Zeelanda, cel putin in acte. Sa se duca E. si restul angajatilor in Noua Zeelanda sa isi recupereze si salariile si contributiile la sanatate si ce-o mai fi! Ma intreb daca si Directia de Sanatate, Directia de Munca, Casa de Pensii tot in Noua Zeelanda s-au mutat de vreme ce timp de 5 ani nu l-au intrebat de sanatate pe omul de afaceri.

Dar ce e curios, e ca nici un papuas de prin Noua Zeelanda nu a venit sa spuna un Hello, ceva, oamenilor din televiziunea cu care s-a pricopsit. Tot omul de afaceri e cel care conduce afacerea ( ma rog, daca putem numi condus ce a facut el acolo). In fine, asa, ca un bun manager ce este, omul de afaceri a disponibilizat mai toti oamenii iar pe cei doi trei care au mai ramas ii plateste din cand in cand, ba cu bani ba in mobila, ma rog, ce se mai gaseste prin depozitele clientilor. Aaa! In fix acelasi timp in care omul de afaceri le spune oamenilor ca nu are bani sa ii mai plateasca, in oras s-a mai ridicat o viluta. Ati ghicit, a “omului de afaceri”!
(Va urma)

You may also like...