Cum functioneaza un fierastrau circular?

Din moment ce sunt mai multe tipuri de fierastraie circulare, sunt si functii sau specificatii care pot fi gasite pe un circular de mana si pe altele nu. E un prim mod de diferentiere a calitatii lor. Sunt si functii comune, pe care le impart toate fierastraiele circulare. Bine ar fi sa stii exact de care functii ai nevoie si sa te axezi exclusiv pe acelea. Poate fi greu la inceput sa prospectezi informatia fiecarui circular in parte, dar de indata ce inveti mai mult despre ele, va fi mult mai usor sa iti alegi unul singur. Pana atunci, profita la maxim de site-uri precum http://www.fierastraucircular.ro/.

Piciorul circularului

Piciorul sau baza circularului este placuta metalica, in forma de patrat sau dreptunghi, situata la baza fierastraului circular. Este adesea acompaniata de unitati de masura inscriptionate pe suprafata sa pentru a te ajuta sa masori intotdeauna cu exactitate fiecare taietura.

Baza fierastraului circular poate fi ajustat astfel incat sa se potriveasca oricarui unghi de taiere. O poti inclina pana la 45 de grade.

Lama fierastraului circular

O lama a fierastraului circular are capacitatea de a taia materiale foarte dure(metale precum fierul), asa ca imaginati-va cat de ascutite si solide sunt si apoi ganditi-va la un echipament de protectie corespunzator, precum si la abordarea unor masuri de siguranta.

Un mare avantaj al fierastraielor circulare de mana este libertatea de a fi reglata adancimea de taiere in functie de grosimea materialului. Acest aspect tine de reglarea inaltimii piciorului circularului de mana.

Instalarea fierastraului circular

  • aseaza materialul taiat pe o suprafata fixa, solida;
  • masoara si marcheaza materialele cu un creion;
  • regleaza cu atentie adancimea de taiere in functie de grosimea materialului;
  • urmareste linia de taiere si porneste fierastraul circular; fii sigur ca esti in permanenta cu ochii pe linia de taiere a fierastraului;

You may also like...