Cum sa folosesti corect un fierastrau pendular

Dupa parerea mea, fierastraul pendular este prima unealta pe care ar trebui sa o ai in trusa ta de scule electrice. Motivele sunt nenumarate, in primul rand pentru ca este versatila, inlocuind multe alte unelte, dar avand mici limitari care depind de grosimea materialului taiat. In schimb, poate taia inclinat, pe lungime, poti face linii curbe.

Am invatat si eu de pe http://www.fierastrau-pendular.ro/ ca pendularele folosesc lame interschimbabile si se aleg dupa tipul de material taiat. E o unealta electrica de mare putere, dar o poti controla cu o singura mana. Riscant, dar, da, se poate.

Uite cum poti folosi in siguranta fierastraul pendular

Foloseste ochelari de protectie. Desi e o unealta destul de mica si de simpla, este totusi una de mare putere ce poate oricand sa produca scantei si sa-ti puna in pericol vederea.

Asigura-te ca nu esti incurcat de cablul de alimentare sau acesta nu sta in apropierea lamei de taiere, nu ai vrea sa stii ce se poate intampla.

Hotaraste-te pe care parte a liniei de taiere ai de gand sa faci taietura si pune lama de taiere la o distanta foarte mica de acea linie.

Apasa butonul si aparatul va incepe sa taie. In timpul procesului de indicat sa aplici putina presiune. Nu forta niciodata lama de taiere. Cu siguranta vei sti cand e cazul sa aplici mai multa sau mai putina presiune. Daca nu ai inteles inca, fierastraul pendular se bazeaza pe miscari oscilatorii de sus in jos, deci prea multa presiune aplicata in fata s-ar putea sa nu iti aduca mari avantaje.

In cazul in care vrei sa tai materialul pe o linie curba, e important sa urmezi respectiva linie, miscand foarte usor din fierastrau si regland viteza in functie de cat de mult permite materialul. Ca regula generala, metalul se taie cu o viteza mai mica decat cea necesara taierii lemnului.

You may also like...