Cum să rămâi actual: 3 sfaturi din lumea jocurilor

Îmi plac jocurile video. Asta nu înseamnă că le joc, totuși (multe jocuri iti consuma prea mult timp în prezent). Dar ma tin mereu la curent cu lumea jocurilor. Din urmărirea tendințelor, observ două lucruri:

Multe jocuri populare vin și pleacă. Îți amintești Pokemon Go? A creat un adevarat trend in 2016. Dar astăzi, abia acum am auzit de ea. Acesta este motivul pentru multe jocuri populare: vin și pleacă.

Unele jocuri sunt „vesnic verzi”. Pe de altă parte, există câteva jocuri care sunt încă populare ani după lansarea lor inițială. Un bun exemplu este seria Civilizație (sau Civ, pe scurt). A fost lansată pentru prima dată în 1991, dar acum, 28 de ani mai târziu, este încă puternică.

Din aceste fapte, cred că putem învăța ceva pentru eficiența noastră personală. Marea întrebare pe care vrem să o răspundem este următoarea:

Cum pot să rămân relevant?

Aceasta este o întrebare importantă de răspuns. Desigur, nu vrem să fim depășiți și uitați. În schimb, dorim să fim încă relevanți pentru anii următori.

Pentru a răspunde la întrebare, am extras trei sfaturi despre cum funcționează jocurile vesnic verzi. Iată cele trei sfaturi despre cum să rămâi relevantă.

1. Găsiți-vă competențele de bază

Jocurile Evergreen găsesc niște mecanisme de bază care funcționează și se lipește de ele. De exemplu, seria Civ se potrivește dorinței noastre de a construi și a cuceri. Acest mecanic de bază, legat de natura umană, va rămâne relevant pentru o perioadă lungă de timp.

În mod similar, trebuie să vă găsiți competența de bază. Care este lucrul specific, în care te afli bine? Partea atemporală aici este importantă. Vă ajută să vă săturați sub suprafață pentru a vă găsi competența de bază.

De exemplu, ați putea crede că sunteți buni la blogging. Dar, aruncând mai adânc, ați afla că sunteți de fapt buni în comunicarea ideilor. Asta e nesfârșit. Blogurile s-ar putea să dispară, dar ideile de comunicare vor rămâne relevante pentru mulți ani care vor veni.

2. Reinventați-vă pe voi înșivă

În timp ce jocurile verzui găsesc mecanismele de bază care funcționează, detaliile despre modul în care pun în aplicare acele mecanici se mențin constant în timp. Seria Civ își reînnoiește grafica și include caracteristici noi în timp. O altă serie, Call of Duty, a inclus un nou mod de luptă-royal în recenta sa lansare.

În mod similar, trebuie să continuați să vă actualizați. Poate că trebuie să vă reinvențiți din când în când. Cunoașteți sezonul și fiți versatil. Să presupunem că competența dvs. principală este comunicarea ideilor. Revenind aici, ar putea însemna să folosiți un mediu nou pentru a vă comunica ideile. S-ar putea să nu mai fiți un blogger; s-ar putea să deveniți acum un YouTuber.

3. Construiți-vă brandul personal

Jocurile vesnic verzi au altceva care îi împiedică pe oameni să se întoarcă: brandurile lor. De exemplu, seria Civ are un brand puternic pe care oamenii îl asociază cu distracție și replayability.

În mod similar, trebuie să vă construiți marca personală. Fă-ți minte. Asigurați-vă mesajul dvs. cunoscut. Nu este ușor de făcut, dar având un brand personal puternic vă va ajuta să ieșiți din mulțime.

***
Cu aceste trei strategii, puteți rămâne relevanti. Simțiți-vă liber să împărtășiți în comentarii orice fel de gand aveti cu privire la acest articol!

You may also like...