Cum te afecteaza rezultatele de la BAC?

Tuturor ni s-a spus cat de important e sa trecem probele si sa avem un loc asigurat in facultate,deoarece e singura noastra sansa de reusita in viata.Total neadevarat!

Octa a scris un articol despre avantajele si  dezavantajele facultatilor pe care poti sa-l citesti aici: Facultare, da ori ba.

Intr-adevar aceasta perioada a vietii, trecerea de la liceu la facultate marcheaza o etapa a vietii tale si dupa cum bine sti esti supus unor examene.Poate nu te-ai pregatit asa bine sau poate ai invatat pe rupte, la final vei primi o nota care-ti va spune cat de bun sau nu ai fost la o materie si ATAT.

Societatea tinde sa-i subestimeze sau sa-i creada inferiori pe cei care nu-si iau bacul facand o asociere intre rezultatul examenelor si nivelul de pregatire al acestora pentru viata.

Nu e un capat de lume sa nu treci examenele, insa daca asta nu te motiveaza sa incepi sa te dezvolti, sa-ti imbunatatesti talentele la maxim, sa-ti asumi responsabilitatea asupra vietii tale cu promisiunea ca vei deveni cel mai bun in domeniul tau,  iti meriti soarta.

Eu cred cu tarie ca poti reusi plecand din orice situatie atat timp cat posezi o motivatie puternica, incredere si perseverenta.Nu conteaza ce-ti spun altii care la randul lor au esuat, ignora-i deoarece vor sa te faca sa crezi ca nici tu nu poti.

Stau si ma intreb, de ce la terminarea liceului nu se dau examene din probleme existentiale, cum ar fi sanatatea, banii sau relatiile?

Bacul iti asigura intr-o  masura intrarea la o facultate insa NICIODATA nu-ti va asigura succesul in domenii precum acestea la care mai adaug:vocatie si dezvoltare personala.

Tot mai multe casnicii esueaza, tot mai multe afaceri dau faliment iar spitalele sunt pline cu bolnavi.Unde este educatia in aceste domenii?Sau poate s-au introdus materii in gimnaziu precum relatiile interumane sau bogatia financiara si nu stiu.Daca afli, te rog anunta-ma.

Esti mult mai bun decat notele rezultatelor ce le primesti, ele reflecta doar o mica parte din capacitatile tale.Aceste probe reprezinta un test pentru tine, insa cel mai important este visul tau, si dezvoltarea acelor abilitati care sunt adormite si trebuie scoase la suprafata pentru a te putea ajuta sa traiesti viata care o vrei.

Cheia pentru toate acestea este EDUCATIA, pe care nu ai primit-o in scoala insa singur poti invata citind carti sau articole pe net, urmarind seminarii sau participand la ele.

Trebuie sa privesti ratarea ca find un obicei la fel de normal precum victoria.De fiecare data ai ocazia sa privesti in urma la ce nu ai facut bine si sa reiei data viitoare mai increzator/oare si mai pregatit/a.

Iti doresc un weekend excelent!

You may also like...