Cum te ajuta gandirea veche sa ai noi viziuni si idei asupra vietii moderne – II

Inclinarea noastra ar putea fi sa ignoram gandirea veche, deoarece o consideram invechita. Dar ghiceste ce? Vechea gandire poate fi o poarta catre o noua gandire. Asa s-a intamplat in Renastere. Au redescoperit ganditorii timpurilor stravechi, iar vechea gandire a inspirat o revolutie in arte, stiinte si multe altele.

Acesta este un motiv pentru care cred ca este o idee buna sa inveti istoria. Istoria ne expune la gandirea veche, deoarece ne spune cum au trait oamenii si au luat decizii in trecut. Ne poate ajuta sa scapam de prejudecatile propriei ere. Drept urmare, puteti gandi diferit in lumea actuala.

La o scara mai mica, ar trebui sa inveti si din vechea ta gandire. De aceea este o idee buna sa ai un jurnal. S-ar putea sa existe idei pe care le-ati primit cu ani in urma, care va pot ajuta sa va vedeti situatia actuala intr-o noua lumina. Sau puteti combina ideile vechi si noi pentru a veni cu ceva proaspat. In orice caz, va poate ajuta sa ganditi diferit. Stiu ca a fost cazul meu pentru ca tin un jurnal de ani de zile.

In concluzie, imbratisarea gandirii vechi este o modalitate buna de a gandi diferit. Fie ca vechea gandire provine din istoria lumii sau din istoria dvs. personala, va poate oferi noi „lentile” pentru a vedea lumea.

You may also like...