Damon Albarn ar putea regiza ceremonia de deschidere a Olimpiadei din 2016

Potrivit NME.com, prin Londra umblă un zvon ce îl dă pe Damon Albarn (jumatate din geniul creativ din spatele unor formaţii Blur sau Gorillaz) drept favoritul la postul de regizor al ceremoniei de deschidere a Olimpiadei din 2016. Aceasta nu ar fi prima experienţă de acest gen pentru Albarn, el ocupându-se anul trecut, împreună cu partenerul său de la Gorillaz, Jamie Hewlet, de muzica şi animaţia transmisiei BBC a Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Până acum, londonezul a avut o serie de discuţii preliminare cu London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games. Decizia finală în ceea ce priveşte organizarea festivităţii de deschidere va fi anunţată, cel mai probabil, anul viitor. Albarn nu este singurul vizat pentru această poziţie, pe lista Comitetului de Organizare mai aflându-se, printre alţii, şi regizorul Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours, The Reader).

Indiferent cine va ajunge să regizeze deschiderea de la Rio, e clar pentru toată lumea că va fi total diferit faţă de ce s-a întâmplat anul trecut la Beijing. Un reprezentant al Comitetului de Organizare a declarat că nu prea crede că „vom avea 20,000 de oameni făcând diferite sincroane. Dar asta e bine, e frumuseţea contrastelor.”

smart guess: Ca să fiu sincer, oricât de mult mi-a plăcut The Reader, tot mai mult îmi place Gorillaz şi sunt convins că o festivitate organizată de Albarn va stârni o groază de reacţii cât se poate de diferite. Stephen Daldry ar face, probabil, ceva epic, grandios şi uşor melodramatic, în timp ce Damon Albarn va aduce toate nebuniile şi obsesiile lui în faţa întregii lumi (pun pariu că o să fie ceva maimuţe p-acolo). Nu e fun? Oricum, un lucru e sigur, nu o să auzim/vedem nici urmă de Oasis la deschiderea Olimpiadei 2016.

 

You may also like...