De ce și cum de ne facem proiecte personale

Vrei să ai o viață semnificativă? Un lucru pe care ar trebui să-l faci este să ai proiecte personale. Am auzit prima dată despre asta de la Brian Little. Dar când m-am uitat la viața mea, mi-am dat seama că o fac de multă vreme. Întotdeauna am avut proiecte personale. Și într-adevăr, mă fac să mă simt împlinită.

Iată câteva dintre proiectele mele personale pe parcursul anilor:

  • Scriind jocuri simple pe computer când eram în liceu.
  • Scriind o carte publicată pe Linux când am început să lucrez ca lector.
  • Construirea unui blog de dezvoltare personală când am luat diploma de masterat în străinătate.
  • De ce ar trebui să aveți proiecte personale

Să vedem în detaliu de ce ar trebui să aveți proiecte personale.

1. Vă dă un sentiment de autonomie.

Adesea, ne petrecem timpul făcând lucrurile pe care alte persoane ne spun să le facem. Acești oameni ar putea fi șeful tău sau clienții tăi. Dar proiectele tale personale sunt diferite. Alegi să le faci. De aceea, proiectele personale vă pot da un sentiment de autonomie.

2. Vă dă sens.

Ce ați alege să faceți când aveți libertate? Bineînțeles, ați alege ceva care are sens pentru dvs., ceva care rezonează cu inima voastră.

3. Vă permite să vă realizați potențialul.

În plus față de a fi semnificativ pentru dvs., cel mai probabil ați alege ceva care are legătură cu potențialul dumneavoastră. Asta înseamnă că a avea proiecte personale care vă ajută să vă dezvoltați talentele.

4. Deschiderea ușilor de oportunități.

S-ar putea să o porniți doar ca un proiect personal, dar cine știe unde va conduce? Asta mi sa întâmplat cu acest blog. A început ca un proiect personal, dar în cele din urmă îmi permite să devin independent.

You may also like...