Decizii in perioade incerte – I

Cum iei decizii in perioade incerte? Avand in vedere riscurile mai mari ale unor astfel de perioade, ar trebui sa stiti sa luati decizii bune. Te poate ajuta sa iti navighezi cu incredere situatia.

Din fericire, exista un principiu bun pe care il poti urma. Cu toate ca s-ar putea sa nu usureze luarea deciziilor, ar putea fi simplu. Puteti vedea factorii in joc si puteti vedea cele mai bune actiuni de luat.

Principiul este acesta: luati-va deciziile ca calcule de valoare preconizate. Acest lucru am invatat din Principiile lui Ray Dalio.

Vedeti, luarea deciziilor presupune abordarea riscurilor. In cele mai multe cazuri, nu puteti fi sigur daca rezultatul va fi acesta sau acela. Dar puteti estima probabilitatea si intoarcerea fiecarui rezultat. Puteti apoi sa le multiplicati pentru a obtine valoarea asteptata. Cea mai buna decizie este cea cu cea mai mare valoare asteptata.

Desigur, nu este necesar sa inmultiti numerele; trebuie doar sa le estimati mental. Puteti lua decizii eficiente.

Iata cateva sfaturi pentru a pune in practica acest principiu.

1. Fii bine informat.

Pentru a cunoaste valoarea asteptata a fiecarui rezultat, trebuie sa estimati probabilitatea si intoarcerea acestuia. Calitatea estimarii dvs. depinde de calitatea informatiilor dvs. Cu cat sunteti mai bine informati, cu atat va fi mai buna estimarea dvs. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa va mentineti bine informati. Hraneste-ti mintea cu surse de inalta calitate.

You may also like...