Despre legatura aromaterapiei cu erotismul

uleiuri-aromatice-dintr-un-sex-shopAromaterapia – practica de a folosi uleiuri organice esentiale cu scopul vindecarii fizice si emotionale. Inca din cele mai vechi timpuri, acest termen a fost asociat cu zeita Afrodita (zeita parfumurilor), conducand cu gandul la senzualitate, masaj si toate celelalte practici legate de stimulii senzoriali.

Parfumurile afecteaza in mod direct constiinta noastra. Oamenii, insectele si plantele emana subtil feromoni, concept lingvistic cu origini ancorate in Grecia Antica. „pherin” inseamna a transfera, iar „hormon” inseamna a excita. Feromonii sunt mesagerii chimici microscopici care afecteaza nivelurile de hormoni, feritilitatea, agresivitatea si libidoul. Oamenii, considerati a fi sexy, emana de multe ori feromoni, care la randul lor afecteaza gandurile si impresiile pe care si le formeaza persoanele de sex opus. La randul ei, o planta emana uleiuri esentiale pentru a afecta cresterea si reproducerea, rolul uleiurilor nefiind doar acela de a o proteja impotriva bolilor, ci de a respinge pradatorii si de a atrage polenizatorii.

Uleiurile esentiale afecteaza organismul in mai multe moduri. Aromele calatoresc de-a lungul cailor neurologice, ocolind bariera de sange a creierului. Sistemul limbic, in partea din spate a creierului, este asociat cu memoria, emotia si inavatarea. Atunci cand uleiurile esentiale sunt mirosite, ele pot avea un efect puternic asupra planului emotional, stimuland producerea de neurotransmitatori. De aceea, in colectia de produse a unui magazin de tip sex shop veti gasi si uleiuri esentiale, cu efect afrodisiac.

Simtul mirosului este subestimat atunci cand vine vorba de influenta sa asupra preocuparilor sexuale. Oamenii se vor angaja mai mult in terapia prin atingere in momentul in care sunt inconjurati de mirosuri placute, dar si cand pielea partenerului abunda in lotiuni si potiuni.

Am selectat patru uleiuri esentiale care contribuie la intretinerea pasiunii intr-un cuplu, insa sa daca unul dintre acestea nu este placut pentru tine sau partenerul tau, exclude-l din viata intima indiferent de cat de apreciate sunt beneficiile sale traditionale.

Scortisoara. Cinnamomum Zeylanicum este dulce, picanta si calda. Ea invioreaza simturile, calmeaza nervii si imbunatateste circulatia. Scortisoara creste dorinta, creativitatea si poate imbunatati disfunctia erectila si frigiditatea, ultima problema fiind foarte prezenta la femei in ultimul timp. Ca o alternativa pentru vibratoare, specialistii in aromaterapie incearca sa identifice uleiurile esentiale care pot creste libidoul, dar si cantitatea de lubrifiant pe care o produce o femeie in timpul preludiului. Studiile efectuate asupra publicului masculin au demonstrat faptul ca uleiul de scortisoara creste fluxul sanguin la nivelul penisului, insa el nu trebuie folosit nediluat.

Iasomia. Jasminum Officinale este dulce, bogata, senzuala, calda si exotica. Disponibila sub numele de absolut, ea nu este un ulei esential pur. Din perspectiva caracterului sau erotic, iasomia ajuta la eliberarea de stres, la prelucrarea blocurilor emotionale, la calmarea fricii si anxietatii. De asemenea, ofera un sentiment de euforie. Iasomia este sacra pentru Kama, zeul hindus al iubirii, gasindu-se pe varful uneia dintre sagetile sale.

Neroli. Citrus Bigaradia este dulce si racoritor, ameliorand cu succes anxietatea, stresul, durerea si despresia. Uleiul esential de neroli ajuta la ameliorarea sentimentelor de stres si anxietate la prima intalnire cu un nou partener, fiind folosit si pentru a calma crampele premenstruale.

Patchouli. Pogostemon Patchouli este dulce, fad, lemnos si cald. Patchouli calmeaza anxietatea, ridica spiritele, stimuleaza sistemul nerovos, si atrage partenerii spre latura sexuala. Patchouli este antifungic, antidepresiv, antiseptic si afrodisiac, fiind folosit la tratarea frigiditatii si a infectiilor vaginale. De asemenea, el echilibreaza libidoul prin actiunea pe care o manifesta asupra glandelor endocrine.

You may also like...