Dupa Berlin, filmele romanesti vin la B-EST IFF

Trei dintre cele patru filme romanesti prezentate la Festivalul International de Film de la Berlin vor rula, in martie, la B-EST IFF.

Premiat in cadrul sectiunii Forum a Festivalului de la Berlin, debutul in lungmetraj al regizorului Radu Jude, Cea mai fericita fata din lume a fost selectionat in cadrul competiei oficiale a B-EST IFF. De asemenea, Bric-Brac, de Gabriel Achim, si Renovare, de Paul Negoescu, ambele prezentate in cadrul Berlinale Shorts, vor participa in sectiunea de scurtmetraje a festivalului de la Bucuresti.

Cea mai fericita fata din lume, a carui actiune se petrece, in mare parte, langa fantana de la Universitate, este povestea Deliei Fratila (Andreea Bosneag), o tanara de 18 ani, care a castigat o masina in cadrul unei campanii promotionale. De-aici se nasc numeroase discutii in sanul familiei Deliei, toate in jurul viitorului acestei masini.

Bric-Brac spune povestea unui regizor (jucat chiar de Gabriel Achim) care incearca sa-si convinga actorul (Paul Ipate) sa nu renunte la rolul principal, chiar daca acesta gaseste prea multe asemanari (dureroase, pare-se) cu o intamplare reala din viata sa – o cearta cu iubita.

Renovare are ca personaje principale trei membri ai aceleasi familii. Astfel, pe langa agitatia obisnuita, Diana (Clara Voda) trebuie sa tina sub control renovarea apartamentului, iar fiul ei, Alex (Andrei Runcanu), trebuie sa se imparta intre aceeasi renovare, timpul petrecut cu iubita sa si lucrarea de diploma, a carei data de predare se apropie vertiginos. In tot acest timp, mama Dianei (Simona Bondoc) simte ca familia sa nu prea o mai ia in seama si tine neaparat sa fie in centrul atentiei.

A cincea editie a Festivalului International de Film B-EST va avea loc intre 23-30 martie, la cinema Studio.

smart guess: E de retinut. De obicei, dureaza ceva timp pana ce filmele care ruleaza in toate festivalurile acestea sa intre si in cinematografe. Cat despre scurtmetraje, rar apuci sa vezi cate unul in sala de cinema sau la televizor. E, deci, o ocazie buna pentru a viziona in avanpremiera aceste trei productii care, dupa parerea mea, par a fi destul de interesante.

 

You may also like...