Elena Udrea face alta Vama

Ministrul Turismului este in asentimentul celor care sustin ca “Vama Veche nu mai e ce-a fost” (una dintre cele mai rostite alaturari de cuvinte din ultimii zece ani), ba mai mult, Elena Udrea vine si cu o solutie. Potrivit ziarului Cotidianul, aceasta vrea sa “ridice de la zero o noua statiune de tipul Vama Veche.”

Udrea sustine ca acesta este singurul lucru pe care-l poate face, din actuala postura de ministru, pentru salvarea Vamii, deoarece localitatea nu este statiune turistica. Vizata pentru titlul de Noua Vama Veche este localitatea Corbu, descoperita recent de catre amatorii de libertate la mal de mare. Ministrul Turismului isi doreste sa faca din aceasta viitoare statiune un loc in care “spiritul liber al turistilor se poate manifesta.”

smart guess: Chiar as vrea sa nu comentez aceasta stire…dar nu ma pot abtine. Cu tot respectul, doamna ministru, dar n-ati inteles nimic din Vama Veche. Spiritul unui loc nu poate fi mutat sau reconstruit. Si, de fapt, cam ce, mai exact, s-ar putea reconstrui din Vama? Tocmai asta era farmecul, ca nu era nimic construit. In momentul in care au inceput sa apara constructiile (chiar si alea apreciate de actualii vizitatori ai localitatii), no man’s land-ul a inceput sa piara si, odata cu el, Vama aia careia, de vreo 9 ani, i se tot canta prohodul.

 

You may also like...