Fantastic Mr. Fox

Wes Anderson e unul dintre acei regizori cu un stil atât de specific încât le poţi recunoaşte filmele de la primele cadre. Toţi cinefilii mai mult sau mai puţin amatori au văzut sau măcar ştiu de The Royal Tenembaums, The Life Aquatic with Steve Zissou şi The Darjeeling Limited. Familii disfuncţionale, personaje uşor absurde, o cinematografie foarte vie şi contrastantă şi aceeaşi gaşcă de actori (Bill Murray, Owen şi Luke Wilson, Adrien Brody, Anjelica Houston şi Jason Schwartzman) – cam astea sunt caracteristicile de bază ale producţiilor regizate de Anderson. Tocmai pentru că toată lumea crede asta, regizorul în vârstă de 40 de ani vrea acum să le dovedească tuturor că poate să iasă din aceste tipare. Ăsta e motivul pentru care următorul său film este o adaptare animată după o clasică poveste pentru copii scrisă de Roald Dahl – Fantastic Mr. Fox.

Pare că pentru această peliculă, Wes Anderson şi-a lăsat acasă toate jucăriile preferate, excepţie făcând distribuţia. Aşadar, pe lângă George Clooney, Meryl Streep şi Willem Dafoe, Fantastic Mr. Fox îi aduce din nou împreună pe nelipsiţii Murray, Wilson, Brody şi Schwartzman. Pe lângă toţi aceşti actori talentaţi, producţia de faţă reprezintă şi primul rol adevărat pentru Jarvis Cocker. Da, acel Jarvis Cocker. De asemenea, britanicul are şi câteva cântece pe coloana sonoră.

Pentru că e vorba de Wes Anderson, Fantastic Mr. Fox nu putea să fie un simplu film de desene animate. Astfel, vom avea de-a face cu o combinaţie de mai multe tipuri de animaţie, predominant fiind, însă, stop-motion-ul realizat de aceeaşi echipă care a lucrat şi cu Tim Burton la Corpse Bride. De asemenea, înregistrările pentru vocile personajelor nu au fost făcute într-un studio, aşa cum se obişnuieşte, ci în cele mai diferite locuri – într-o pădure, în podul unei case şi într-un grajd. „Aşa am reuşit să păstrăm spontaneitatea la înregistrări”, a declarat regizorul într-un interviu acordat site-ului Rotten Tomatoes.

Fantastic Mr. Fox va avea premiera mondială pe 14 octombrie, la London Film Festival, urmând ca, începând cu luna noiembrie, să se răspândească în toată lumea. În România, el va ajunge pe 20 noiembrie.

smart guess: Dacă vă plac filmele, atunci proiectele lui Wes Anderson nu sunt de ratat. Atunci când încearcă ceva nou (adică aproape de fiecare dată), omul ăsta se umple de atâta entuziasm încât nu are cum să nu ajungă la un rezultat impresionant. Eu, cel puţin, număr zilele până la lansare.

 

You may also like...