Fara perdele viata n-are sens!

De curand am citit despre un amarat de bugetar care s-a bagat pana in gat in datorii pentru tot felul de chestii “absolut necesare”, fara de care nu se poate trai. Adica, printre altele, niste perdele. Eu ma amuz teribil cand aud cuvantul perdele, pentru ca in casele nemtilor ele ori sunt minuuuuscule, asa, ca in casuta celor 7 pitici din povestea cu Alba ca Zapada, ori lipsesc cu desavarsire. In apartamentul vecinului meu de la parter e trasparenta totala, ca sa zic asa.

Ati auzit de conceptul de minimalist? Adica sa traiesti cu minimul necesar, consumand cat mai putin. Si reusind sa fii fericit asa! Desigur ca fara masina de spalat, e greu de trait, mai ales cand ai copii, dar cu niste perdele ieftine, se poate. Dupa cum copiii nu fac nici o diferenta daca se tavalesc in nisip fiind imbracati cu lucrurile ramase de la fratiorii mai mari ( care inca sunt intr-o stare buna) sau in ultima colectie de haine pentru copii a Adreei Marin sau Mihailei Radulescu. Ca sa nu vorbim de branduri grele.

Partea asta de sud- vest a Germaniei, unde isi au resedinta si oameni foarte bogati precum patronii  Metro sau Mercedes, devine ( in mod paradoxal) o adevarata patrie a minimalismului si ecologiei. Voi posta la un moment dat povestea singurului cartier fara masini din lume construit, desigur, in Freiburg . Aici locuiesc oameni pentru care nu este “absolut necesara” o masina ci o bicicleta, chiar si atunci cand ploua. Insa cine a rasfoit un pic ce am pus deja pe blog a facut cunstinta cu arhitectul primului bloc de lemn din Germania, Wolfgan Frey, in felul lui, tot un minimalist. Pentru cine are puterea sa renunte la perdele  si sa devina minimalist resursele sunt nelimitate.

You may also like...