Gondole pe Dambovita si corabii de pirati pe Colentina

Administratia Apelor Romane a aprobat ieri proiectul propus de firma MKS Electronik, care doreste amplasarea unor gondole pe raul Dambovita si ancorarea unor vase de epoca pe lacurile capitalei, anunta Cotidianul. In timp ce gondolele se vor plimba pe 15 dintre cei 22 de kilometri ai Dambovitei bucurestene, corabiile vor fi restaurante cu specific spaniolesc, englezesc sau pirateresc (daca exista asa ceva… ), in functie de locul si perioada pe care acestea le reprezinta.

Stiu, pare greu de crezut. Dar nu va faceti probleme, Bucurestiul este adevaratul oras al tuturor posibilitatilor. A promis primarul ca va descongestiona traficul? De-acum, pentru a evita aglomeratia de pe Magheru, luam gondola de la Unirii si coboram la primul ponton.

In cazul in care va entuziasmeaza gandul ca Bucurestiul va importa si cunoscutii gondolieri venetieni, imi pare rau sa va dezamagesc, dar se pare ca au fost prea scumpi pentru acest proiect. De asemenea, gondolele nu vor fi manevrate cu ajutorul batului specific, ci cu doua vasle autohtone, “pentru ca e mai sigur”. Inca nu s-au stabilit numarul gondolelor ce vor fi aduse si nici traseele exacte pe care vor circula.

Despre corabiile-restaurant se stie ca vor fi 15 la numar si se vor stabili pe cele mai mari lacuri bucurestene. Pretul unei astfel de nave de epoca este undeva intre 700.000 si 800.000 de euro, in timp ce o gondola costa cateva mii de euro.

smart guess: Da, pare o gluma. Dar nu este. Daca nu ar fi atat de amuzant, ar fi chiar tragic. Urmeaza sa se organizeze niste turniruri medievale pe Calea Mosilor, sa se ridice vreo doua piramide “imitatie egipteana” in Ferentari si sa aduca garzi elevetiene in rezerva, sa pazeasca gurile de metrou. Daca nu reusim sa avem un specific local, macar sa aducem cate un pic din fiecare. Bine-ati venit in Balciul Bucuresti!

 

You may also like...