Liviu Mihaiu a fost demis din functia de Guvernator al Deltei

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Liviu Mihaiu a fost revocat din functie, urmand ca locul sau sa fie luat de Grigore Baboianu, relateaza Mediafax.

Fostul redactor-sef al Academiei Catavencu a fost suportat de Guvern doar 5 luni. De altfel, intrebat care este motivul plecarii lui Mihaiu, Nemirschi a fost destul de clar: “deciziile luate sunt de natura politica”. Iata ca, dupa multi ani de incercari, Romania se poate lauda astazi cu o clasa politica sincera, care nu se mai ascunde dupa degete.

Conform programului de guvernare, postul de Guvernator al Deltei Dunarii este alocat PD-L-ului. Liviu Mihaiu a declarat ieri, la Radio Guerrilla, ca nefacand parte din niciun partid, a fost in calea cuiva care “a dorit sa ocupe acest loc”. De asemenea, fostul Guvernator a vorbit si despre interesele aflate in spatele acestei decizii a Guvernului: “concesiunile, sturionul si setca”. Rezolvarea acestor probleme se numara printre reusitele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, ONG ce a fost condus pana in septembrie anul trecut de catre Liviu Mihaiu. Potrivit acestuia, inlaturarea sa din functie este primul pas spre revenirea acestor trei elemente care distrug Delta Dunarii.

Potrivit blog-ului lui Dragos Bucurenci, noul Guvernator, Grigore Baboianu este director executiv al Administratiei Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” si membru PD-L. In opinia lui Dragos Bucurenci, cofondator, alaturi de Liviu Mihaiu, a Asociatiei Salvati Delta si Dunarea, Baboianu este “un specialist foarte bun in problematica Deltei, care stie foarte bine atat situatia din teren, cat si problematica internationala a Deltei”.

Mai mult de 20 dintre cele mai importante organizatii neguvernamentale au semnat o scrisoare deschisa, de sustinere a lui Liviu Mihaiu, adresata premierului Emil Boc.

smart guess: Romania anului 2009 isi demonstreaza din nou limitele. Oamenii politici (in special o anumita parte a lor) n-au uitat de jurnalistul Liviu Mihaiu si i-au platit politele activistului ecologic cu acelasi nume. Singura mea satisfactie e ca, daca e sa ne luam dupa Bucurenci (care cunoaste destul de bine situatia si persoanele de fata), Delta ramane pe mainile unui om avizat. Tare mi-e teama, insa, ca incepem sa ne intoarcem la perioada de dinainte de 2004. Pacat si rusinos!

smart update: Intrat in direct, la Guerrilla de Dimineata, Mihaiu a sustinut ca, cel mai probabil,Traian Basescu si-a dat girul pentru schimbarea sa din functie, desi acum cativa ani declarase, chiar in Delta, ca functia de Guvernator al Deltei nu ar trebui sa fie una politica. Nicolae Nemirschi, Ministrul Mediului, a dezvaluit fara echivoc ca inlocuirea lui Liviu Mihaiu este de natura politica.

 

You may also like...