Lucruri de care trebuie sa tinem cont cand cumparam o hota de bucatarie

Hota este unul dintre cele mai simple electrocasnice incorporabile de bucatarie insa avem nevoie de ea si uneori se poate dovedi ca alegerea ei nu este una foarte simpla. Atunci cand o cumparam trebuie sa tinem cont de foarte multi factori, dar si ne preferintele familiei. Vom incerca sa trecem in revista toate lucrurile de care ar trebui sa tinem cont atunci cand ne cumparam una.

In opinia mea exista lucruri esentiale cum ar fi capacitatea de absortie sau circulatia aerului, dar si lucruri neesentiale insa importante, cum ar fi nivelul de zgomot, vitezele de ventilatia, numarul de motoare sau tipul de filtre.

Dimensiunea hotei poate fi considerata pana la un punct esentiala. Gura de absortie trebuie sa fie cel putin egala cu plita sau suprafata de gatit a aragazului pentru a absorbi mai usor aburii sau mirosurile rezultate in timpul gatitului. In cazul in care este mai mica se poate compensa cu o putere de absortie mai mare insa acest lucru se vede in pret.

Capacitatea maxima de absortie se alege in functie de marimea camerei in care e instalata hota. Majoritatea hotelor au pe cutie valoarea minima si valoarea maxima de absortie. Acestea sunt masurate in metri cubi de aer filtrati pe ora. Avand aceste valori si cunoscand inaltimea, lungimea si latimea bucatariei veti sti daca o hota anume face fata.

Circulatia aerului este un alt element important, pe care trebuie sa il avem in vedere cand cumparam o hota. Exista hote care absorb si evacueaza aerul in afara incaperii si hote cu recirculare, care absorb aerul, il filtreaza si apoi il degaja inapoi in bucatarie. Primele necesita cheltuieli mai mari la inceput pentru ca mai trebuie cumparate conductele de evacuare. Pe termen lung sunt mai ieftine deoarece in cazul hotelor cu recirculare trebuie schimbate filtrele mult mai des, iar in cazul acestora nu mai intervin cheltuileli o perioada lunga de timp.

Cam acestea ar fi lucrurile primordiale de care trebuie sa tinem cont cand ne cumparam o hota de bucatarie. Numarul vitezelor de ventilatie este important atunci cand tinem cont de consumul de energie electrica. Cu cat avem mai multe trepte de viteza cu atat mai mult ne putem optimiza consumul pentru ca uneori nu avem nevoie de o viteza prea mare si alegand o viteza mai mica putem micsora si nivelul zgomotului.

Pentru ca am ajuns la zgomot, trebuie spus ca majoritatea hotelor emit intre 60 si 65 de decibeli. Acest nivel este unul suportabil insa o hota performanta, din acest punct de vedere, emite mai putin de 60 de decibeli.

Orice hota de bucatarie este dotata cu filtre de grasimi. Acestea pot fi din metal sau pot fi sintetice. Ultimele se pot spala, iar cele din metal se pot curata foarte usor. Din punct de vedere al experientei in utilizare si intretinere nu exista prea mari diferente intre ele.

In privinta numarului de motoare, majoritatea au unul singur insa exista si hote cu doua motoare, care aerisesc mai repede insa consuma mai mult curent electric si fac zgomot mai mare. Daca aveti o camera sub 12 metri patrati, va recomand o hota cu un singur motor.

You may also like...