Nu doar competenta, ci si rezistenta – II

Cred ca acest principiu se aplica si eficacitatii personale. Logistica, in acest caz, devine rezistenta. Este capacitatea de a va sustine performanta pentru o lunga perioada. Lectia este urmatoarea:

Pentru a obtine ceva semnificativ, nu trebuie doar competenta, ci si rezistenta.

De ce este cazul? De ce este importanta rezistenta? Pentru ca, cel mai adesea, calatoria ta este un maraton, nu un sprint. Asta inseamna ca trebuie sa performati bine pentru o lunga perioada. Grit joaca un rol important aici, deoarece grit este definit ca „pasiune si perseverenta pentru obiectivele pe termen lung”.

Iata cateva sfaturi suplimentare despre cum sa va imbunatatiti rezistenta.

Aveti o marja. A avea o marja va ajuta sa ramaneti echilibrat atunci cand vine o criza. Veti putea lua un pumn fara a va pierde echilibrul in energie mentala, finante personale etc.
Aveti un grup de sprijin. A fi intr-o comunitate iti ofera sprijinul de care ai nevoie in vremuri grele.
Gestionati-va riscurile. Trebuie sa va pregatiti pentru cel mai rau si sa aveti intotdeauna un plan de rezerva. Ai fi bucuros ca o faci.
Gestioneaza-ti energia. Productivitatea se refera mai mult la gestionarea energiei decat la gestionarea timpului. O buna gestionare a energiei va poate ajuta sa va sustineti performanta.
Din nou, nu aveti nevoie doar de competenta, ci si de rezistenta. Prin performante bune pentru o lunga perioada, veti fi pe cale sa va atingeti potentialul maxim.

You may also like...