Prima dată la stomatolog…

Și asta pentru că nu am mai putut suporta durerea. De vreo două zile mă termină o măsea, spartă ce-i drept pe jumătate de aproape 1 an și ceva chiar, însă, căreia nu i-am dat importanță pentru că nu m-a durut, însă am refuzat să merg la stomatolog pentru un simplu motiv, care probabil îl au toți: de frică!

După cum vă spuneam, de vreo 2 zile nici să dorm nu mai pot, și precum metodele clasice ce le foloseam până acum și care dădeau roade, gen o “cinci-zeacă” la măsea care îmi lua durerea cu mână, acum nimic nu a mai mers, ba parcă din contră, mai tare mă durea.

Am tot sta și m-am gândit: “Băi, aci sufăr de 2 zile și nu prea are de gând să mă lase. Hai să îmi fac ceva curaj și să mă duc la dentist, la urma urmei n-o să mă omoare, și mai bine sufăr juma’ de oră decât câteva zile”. Zis și făcut, m-am suit în mașină și hai la dentist, și, fiind sâmbătă, niciun cabinet privat nu era deschis bineînțeles, așa că mă îndrept rapid spre U.P.U al cărui cabinet de stomatologie fusese renovat acum ceva luni pentru că la vechiul cabinet nu m-aș fi dus, chit că stăteam cu durerea.

Ajuns acolo, bag un 20 de lei în buzunar lu’ domnu’ doctor și începe să se uite la mine să mă întrebe ce și cum. Apoi mă pune să casc gura și să mă inspecteze să vadă ce și cum. În cele ce urmează, a găsit și o soluție de scurt moment, de a-mi rupe acel ciot de măsea ce mă jena, rămânând ca luni să mă duc să fac o radiografie să vadă mai exact ce trebuie să îmi facă, deși, eu o vreau scoasă. Pe de altă parte, nu vă mai spun, odată ce am văzut toate acele usensile, care de care mai ascuțite, nu m-am gândit la ceva frumos sincer vă spun..

Acum, sincer să fiu, a durut, de ce să spun nu însă a fost o durere suportabilă, ruperea acelui ciot de măsea. Acum, sunt pe antibiotice și mi-a pus acolo peste măsea o soluție albă, habar nu am ce e, dar gustul e oribil. Presupun că nici la extracție nu o să fie mare chestie, adică o durere suportabilă și gata, dar scapi de belele.

Acum, eu mă bucur totuși că în 22 de ani am avut o dantură sănătoasă cât de cât, nici măcar de fumat nu fumez însă, îi sfătuiesc pe toți în aceeași situație ca mine să se ducă rapid la dentist, imediat ce apare durerea sau o carie ori alte probleme la dinți, și nu le lăsați să evolueze că, nu e de joacă.

Am fost și nu m-a omorât, chiar dacă mi-a rupt o bucată de dinte “pe viu”. Aștept să fac și radiografia luni și dupa sper să-mi scoată măseaua în totalitate. Deci, am făcut-o și p-asta.

You may also like...