Rezistenta, nu doar competenta: o cheie pentru a castiga in viata – I

Cu ceva timp in urma, am gasit un citat care ma facea sa ma gandesc: „Amatorii se gandesc la tactici. Dar profesionistii se gandesc la logistica. ”

Am auzit-o prima data intr- un episod al podcastului Hardcore History. Se vorbeste despre modul in care logistica este adesea factorul determinant in razboaie. S-ar putea sa aveti trupe si tactici superioare, dar fara o logistica buna, nu v-ati putea atinge obiectivele.

Acesta este, de exemplu, ceea ce sa intamplat in Operatiunea Barbarossa cand Germania nazista a invadat Uniunea Sovietica. Iata un extras din Wikipedia:

La patru saptamani de la campanie, germanii si-au dat seama ca au subestimat puternic puterea sovietica. Trupele germane isi folosisera proviziile initiale si generalul Bock a ajuns rapid la concluzia ca Armata Rosie nu numai ca a oferit o opozitie dura, dar dificultatile germane au fost si din cauza problemelor logistice cu intariri si provizii.

Pe scurt, nazistul a fost invins si problemele logistice au jucat un rol important acolo.

De ce este importanta logistica? Deoarece logistica va ajuta sa va sustineti performanta. S-ar putea sa performati bine initial (cum ar fi nazistii cand au castigat bataliile timpurii din Operatiunea Barbarossa), dar daca nu va puteti sustine performanta, s-ar putea sa esuati in cele din urma.

You may also like...