Am sau nu nevoie de un sistem de supraveghere video?

Ai nevoie sa iti protejezi casa sau biroul? Vrei ca nimeni strain sa nu patrunda in interior si sa atenteze la bunurile tale?

Pentru asta, ai la dispozitie un set de variante care pornesc de la simplele alarme montate la nivelul usii, care te atentioneaza in momentul in care identifica o miscare nepotrivita in zona si pana la un kit de supraveghere video de mari dimensiuni, ce are capacitatea de a reda miscari de pe o suprafata extinsa.

Din fericire, firmele specializate iti pun la dispozitie mai multe variante de produse, dintre care o poti alege exact pe aceea care ti se potriveste.

Care sunt criteriile de alegere a unei camere de supraveghere?

Utilitatea – stabileste mai intai daca ai nevoie de un astfel de sistem pentru interior sau pentru exterior. Produsele sunt impartite in aceste doua categorii, astfel ca vei achizitiona produsul in consecinta.

Spatiul – hotaraste-te daca vrei sa cumperi aceste camere pentru locuinta sau pentru birou. Vezi care este dimensiunea spatiului si alege acel produs care are capacitatea de a surprinde imagini pe toata suprafata data. Pentru birouri sau locuinte, este de ajuns o camera mica, ce nu are o raza foarte mare de actiune, care sa fie montata inauntru si sa redea imaginile fie in timp real, fie inregistrat. Insa, daca avem de-a face cu o fabrica sau un spatiu deschis, atunci sunt imperios necesare dispozitivele cu raza de actiune mare, ce reusesc sa surprinda pana si cele mai indepartate miscari si sa le redea intr-o forma clara. Ca branduri, specialistii recomanda modelele ce poarta eticheta Hikvision.

Imagine/ sunet – ai libertatea de a alege un dispozitiv care doar inregistreaza imaginile, dar, la fel de bine poti sa le combini si cu sunetul, care va reda exact ceea ce se aude in exterior. Astfel, va deveni destul de usor sa stabilesti cine se face vinovat de un incident sau altul.

Puterea de focalizare – unele camere, desi redau imagini de la distante foarte mari, nu reusesc sa le prezinte intr-un cadru clar, astfel ca, de cele mai multe ori devin inutile in rezolvarea unui caz, unei probleme. De aceea, atunci cand cumparam o camera de supraveghere, trebuie sa fim atenti ca aceasta sa redea imaginile HD.

In zilele noastre, instalarea unui sistem de supraveghere nu mai este un lucru neobisnuit pentru proprietarii de locuinte. Acestia au preluat obiceiul de a-si monta astfel de dispozitive atat in interior, cat si in exterior. Chiar daca aceste sisteme nu pot face nimic fizic pentru a impiedica eventualele jafuri, ele devin eficiente post-eveniment, moment in care, prin intermediul lor, putem descoperi faptasul. Totodata, o locuinta dotata cu sisteme de supraveghere, s-ar putea sa nu mai para la fel de interesanta pentru hoti, iar acestia ar putea sa o ocoleasca pe a ta doar pentru ca te-ai asigurat.

Asadar, achizitionarea unei camere de supraveghere nu mai este un moft; ea a devenit o necesitate in aceasta lume haotica, ce incearca sa tina pasul cu evolutia tehnologiei. Daca iti doresti ca locuinta sau biroul tau sa ramana in siguranta cat timp nu esti prin preajma, e timpul sa apelezi la aceste servicii specializate.

You may also like...