Studentii au inceput sa ia atitudine

Se spune ca actuala generatie de studenti este una apatica, fara reactie sau opinie politica. Ei bine, se pare ca lucrurile incep sa se schimbe. Cotidianul The Times vorbeste despre o miscare de protest care incepe sa se extinda in toata Anglia. Totul a pornit pe 13 ianuarie, de la atacurile Israelului asupra Fasiei Gaza. Atunci, mai multi studenti de la School of Oriental and African Studies au organizat „greva bratelor incrucisate”.

In scurt timp, aceasta forma de protest s-a extins in diferite orase, in mai mult de 20 de universitati. De asemenea, studentii si-au diversificat motivele grevei. Ce a plecat de la atacul din Gaza, a ajuns la promisiunea garantarii educatiei tinerilor palestinieni, trimiterea unor carti si calculatoare nefolosite in Palestina si a atins chiar si subiecte ca Tratatul Armelor Conventionale.

Studentii spun ca aceasta greva s-a raspandit in toata Anglia cu ajutorul noilor mijloace de comunicare. De la blog-uri si pana la retele sociale, ca Facebook sau MySpace, toate acestea fiind noi mijloace de propaganda.

smart guess: Sociologii spun ca aceste proteste pot schimba atitudinea studentilor de pretutindeni. Intotdeauna s-a asteptat ca schimbarile sa vina din directia studentimii. Daca pana acum se vorbea despre o generatie moarta, din punct de vedere a revoltelor, acum s-ar putea sa ne aflam in fata unei “invieri” a spiritului civic. Revolutia web 2.0 capata noi sensuri.

 

You may also like...