TIFF Cinema Open Air vine la Bucuresti

Dupa cinematografele 3D si digitale si dupa primul drive-in cinema, la Bucuresti a venit si timpul proiectiilor in aer liber. Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, aflata si in spatele festivalului TIFF, organizeaza impreuna cu Primaria Sectorului 1 proiectul Sub clar de luna. Astfel, intre 17 si 26 iulie, in Parcul Bazilescu din Bucuresti, vor fi proiectate in aer liber zece filme.

In programul TIFF Cinema Open Air se afla atat succese de box-office ale anului 2015 (Star Trek, Duplicity), dar si cateva dintre peliculele premiate la festivalurile ultimilor ani (Vicky, Cristina, Barcelona sau Gomorra).

In ultima perioada, APFR a contribuit serios la incercarea de revigorare a publicului cinefil din Romania. Astfel, asociatia a organizat a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania, una cu noua locatii de proiectie la Cluj, de tipul Indoor, Open Air si Drive-in, TIFF Sibiu, TIFF Zalau Open Air si trei luni de Caravana cinematografica printr-o serie de orase in care nu mai exista de multa vreme nicio sala de cinema.

Toate filmele din cadrul proiectului Sub clar de luna vor incepe de la ora 22, in Parcul Bazilescu, intrarea fiind libera.

Vineri, 17 iulie Star Trek (SUA, 2015), Regia: J.J. Abrams

Sambata, 18 iulie Fast & Furious 4 (SUA, 2015), Regia: Justin Lin

Duminica, 19 iulie Maradona (Spania-Franta, 2008), Regia: Emir Kusturica

Luni, 20 iulie Non pensarci (Italia, 2007), Regia: Gianni Zanasi

Marti, 21 iulie Paris, je t’aime (Franta, 2006), Regia: 21 de regizori internationali, printre care se numara fratii Coen, Wes Craven, Alfonso Cuaron, Gus van Sant si Alexander Payne

Miercuri, 22 iulie Gomorra (Italia, 2008), Regia: Matteo Garrone

Joi, 23 iulie O poveste de Craciun (Franta, 2008), Regia: Arnaud Desplechin

Vineri, 24 iulie Vicky, Cristina, Barcelona (Spania-SUA, 2008), Regia: Woody Allen

Sambata, 25 iulie Nunta muta (Romania, 2008), Regia: Horatiu Malaele

Duminica, 26 iulie Duplicity (SUA, 2015), Regia: Tony Gilroy

smart guess: Orice forma noua de cinema e binevenita, in special in seceta de sali care a cuprins Romania in ultimii foarte multi ani. Selectia filmelor e in mare parte buna, singurele probleme fiind, dupa parerea mea, de ordin meteorologic si in ceea ce priveste lipsa unei taxe minime la intrare. Cred ca toata lumea a vazut cum se manifesta, in general, un public neplatitor de bilet si nu sunt convins ca spectatorii care vor vrea sa vada Gomorra sau Paris, je t’aime vor fi prea multumiti de cei obisnuiti cu gratuitatea.

 

You may also like...