Vacanta de vara: Antalya, Turcia

Antalya, un oras din sudul Turiciei, situat la poalele muntilor Taurus reprezinta una din cele mai importante statiuni de pe litoralul Marii Mediterane. Orasul este contruit pe un platou stancos, care s-a format datorita izvorelor din muntele Taurus. Are o populatie de aproximativ 700 de mii de locuitori si este centrul administrativ zonei care poarta acelasi nume. Sunt mai multe obiective turistice in zona ca Muzeul Regional al Antalyei, cartierul Kaleici, muzeul Kaleici si mai multe moschei din timpul existentei otomanilor.

Este o destinatie pentru litoral preferata nu numai de cetatii Turciei, ci si de straini care voi sa petreaca o vacanta pe coasta Marii Mediterane. Altii aleg sa vina in Antalya datoria istoriei, orasul fiind foarte vechi si existand mai multe situri arheologice.

Este o zona cu clima calda, perfecta pentru plaja si zile petrecute pe malul marii sau a inota in mare. Luna cea mai calduroasa este iulie, cand s-a inregistrat o maxima de 45 grade Celsius. Iarna temperaturile nu scad foarte mult, minima inregistrata in luna febriarie fiind de -4 grade Celsius, in general temeraturiale normale fiind de 4-5 grade Celsius.

Pentru turisti s-au contruit multe restaurante, baruri sau alte localuri, fiind o statiune moderna cu infrastructura de ultima generatie ce permite tuturor sa se relaxele in cate feluri doresc.

You may also like...